לנוכח מצבים שבהם מטענים נפלו במהלך נסיעה, הוחל לאחרונה בשימוש בתקן חדש - תקן אבטחת מטענים שמטרתו היא להדריך את הנהגים באופן אבטחת המטענים.
החשיבה מאחורי תקן אבטחת מטענים
תקן ישראלי 6395 מותאם למשאיות בגדלים השונים ולגוררים. קו החשיבה המרכזי הוא הפסקת השימוש בחבלים ובחוטי קשירה, כפי שבוצע בעבר ובמקומם יתבצע שימוש באמצעים אחרים כמו כבלי פלדה, שהם מסוגלים לאבטח כראוי את הסחורות ולמנוע באופן מוחלט את הנפילה שלהם.
עיגון מטענים מתבצע על פי המשקל של הסחורה על פי מאזני השקילה:
1.0 משקל המטען בציר כיוון נסיעת הרכב קדימה וכלפי מטה.
0.5 משקל המטען בציר ההפוך לכיוון נסיעת הרכב וגם בימין ובשמאל.
0.2 משקל המטען בציר האנכי, כלפי מעלה.
עיגון מטענים למשאיות ולגוררים על פי תקן אבטחת מטענים
צוותי העבודה של אדלמן תעשיות מבצעים את ההכנות הנדרשות במשאיות וזאת על פי ההנחיות המדויקות של התקן:
מקבעים שתי נקודות עיגון על הדופן הקדמית של המרכב, אחת משמאל ואחת מימין. הנקודות נקבעות כך כדי ליצור איזון של משקל הסחורה.
מתקינים נקודת עיגון על הדפנות של משטח ההעמסה או לחלופין על המשטח עצמו. בעת ההעמסה יש לעיתים בליטה של נקודות העיגון, אך בתום ההעמסה חל על כך איסור.
העובדים ממקמים את נקודות העיגון על פי תקן אבטחת מטענים ולכן הן לא חורגות מעבר לרוחב המקסימלי שנקבע. לרוב המשאיות התקן הוא 2.55 מטר כולל המיקום של נקודת העיגון.
הנקודות במרכב אשר אליהן יתבצע החיבור של נקודות העיגון עבור המשאיות והגוררים על פי תקן אבטחת מטענים כך שתהיה יכולת לסחוב את עומסי הסחורה וזאת כיוון שבמהלך הנסיעה קיימים כוחות של מתיחה שנוצרים לאור הרתימה.
נקודה חשובה היא ליצור נקודות ריתום אשר יש בהן זווית הטיה בין 60-0 מעלות והן פונות לכיוון מרכז משטח ההעמסה. על ידי חישוב זה קובעים את נקודת העיגון על המשטח כאשר המרחק הרוחבי בין נקודה לנקודה הוא פחות מ – 50 מילימטרים.
תקן אירופאי בנוסף לתקן הישראלי של אבטחת מטענים
התקן האירופאי 12640 – EN קובע שאת פעולות הרתימה יש לבצע באמצעות רצועות קשירה תקניות או לחלופין באמצעות כבלי פלדה בשילוב של מותחנים ושרשראות.
המקום המתאים ביותר להיערכות של הרכב לדרישות של תקן אבטחת מטענים הוא אצל אדלמן תעשיות, דברו אתנו ונשמח לתאם מועד להתקנה.
בנוסף, מוזמנים להתרשם ממגוון המוצרים שלנו:
Comments